WIE BEN IK


SIGRID OOMEN


Sigrid Oomen, of toch Siep, maar eigenlijk Sigrid Maria Adrianus Oomen (vandaar die vier puntjes die zij onder haar keramiek drukt) werd geboren in Breda. Op een dag besloot ze haar Brabantse gezelligheid te verplaatsen naar ‘boven de sloot’ en inmiddels woont ze met haar Jeroen in Den Haag. Ja, die mooie stad achter de duinen! Stiekem droomt ze van een eigen atelier waar ze haar toekomstige hond iedere dag mee naartoe kan nemen én drinkt ze het allerliefst gewoon lekker koffie zonder melk.


Je huis is je thuis! De plek waar jij je fijn voelt en het is de weerspiegeling van je persoonlijkheid.


Wat interieuradvies en handgemaakte keramiek gemeen hebben? Interieur is een gevoel, handgemaakte keramiek is een beleving. Wat is mooier dan lang tafelen met familie en vrienden, eten van handgemaakt servies en drinken uit een unieke mok? Het zijn twee disciplines die voor Sigrid naadloos op elkaar aansluiten en elkaar alleen maar versterken als het samen komt.


Op het SintLucas in Boxtel, zette ze, als Projectleider Interieur, haar creativiteit om naar een vak en vervolgens verplaatste ze zichzelf naar de Willem De Kooning Academie in Rotterdam. Tijdens de opleiding Arts & Crafts Meubel/Interieur op de kunstacademie in Rotterdam leerde ze meer over haarzelf als persoon en ontwerper en in 2015 behaalde ze hier haar Associate Degree in Design.


Na haar opleidingen heeft Sigrid bij diverse werkgevers mogen proeven en leren. Toch was ze nog lang niet uitgeleerd en meer dan ooit klaar om voor haarzelf te beginnen. Sinds 2018 staat ze dan ook ingeschreven bij de KVK. Haar doel? Van ieder huis een thuis maken en haar keramiek delen met de buitenwereld.