WIE BEN IK


AANGENAAM


Mijn naam is Sigrid Oomen. Geboren in Breda, maar inmiddels woonachtig in die mooie stad achter de duinen: Den Haag! Vanuit mijn atelier creëer ik met veel liefde producten van interessante materialen (met name keramiek) die passen bij een interieur dat goed voelt, en kom ik graag bij verschillende mensen langs om interieuradvies te geven.

Door de jaren heen ben ik mij gaan specialiseren in het samenspel van keramiek en interieur. Samen zorgen ze ervoor dat onbewuste, dagelijkse handelingen – zoals het simpelweg optillen en drinken uit een kopje, speciale momenten kunnen worden die je bewust in jouw woning meemaakt. Met deze motivatie en interesse besloot ik om voor mijzelf te beginnen. Sindsdien combineer ik deze passies, zodat letterlijke huis-tuin-en-keukenmomenten uit kunnen groeien tot kleine momenten van groot geluk. 

SAMEN

“Heb jij ooit gehoord van het woord ‘tafeltaferelen’? Lekker lang tafelen met familie en vrienden, terwijl je eet van je eigen bijzondere servies en drinkt uit je persoonlijke mok – allemaal in het comfort van het interieur dat aansluit op jouw smaak en gevoel.”

••••

Ik signeer al mijn keramiek met vier puntjes. Dat is makkelijker dan je denkt, want signeren doe ik met de eenvoudige prik van een vork! Deze puntjes staan voor mijn volle naam (Sigrid Maria Adrianus Oomen) en zijn tegelijkertijd mijn ode aan uitgebreid tafelen met vrienden en familie, van servies met een verhaal.

OPLEIDING

De combinatie van keramiek en interieur ontstond tijdens mijn studies. Al aan het Sint Lucas in Boxtel leerde ik als ‘Projectleider Interieur & Exterieur’ dat de verschillende disciplines binnen design maar een kleine scheidingslijn hebben en hierdoor goed gecombineerd kunnen worden. Met deze kennis op zak konden op de Kunstacademie in Rotterdam alle remmen los. Ik behaalde hier in 2015 mijn Associate Degree in Design, met een afstudeercollectie genaamd ‘tafeltaferelen’. Deze collectie bestond geheel uit keramieken kopjes in unieke vormen – bijzonder gebruiksgoed dat leidt tot prikkelende en persoonlijke taferelen onder vrienden en familie. Na mijn opleidingen heb ik bij verschillende werkgevers interieuradvies gegeven en interieurontwerp beoefend. Inmiddels ben ik veel ervaringen rijker, en vond ik het in 2018 tijd om voor mijzelf te beginnen. Nu combineer ik de disciplines van keramiek en interieur met passie, plezier en heel veel liefde. 

VORM X INHOUD


Het liefst drink ik mijn ‘koffie zonder melk’, dus je begrijpt dat een eigen collectie in het teken van dit zwarte goud voor mij absoluut niet kon uitblijven.  

Bij het creëren van een collectie kijk ik niet alleen naar het uiterlijk – ook de bruikbaarheid van de kopjes is minstens zo belangrijk. Vandaar dat ik vooraf aan de collectie onderzoek heb gedaan naar de juiste inhouden van de verschillende koffie kopjes. Wil je weten wat de precieze inhoud van een espresso is, dan kan ik je dat inmiddels dus in geuren en kleuren vertellen!

LEES MEER