WIE BEN IK


SIGRID OOMEN


Sigrid Oomen, of toch Sieg, maar eigenlijk Sigrid Maria Adrianus Oomen (vandaar die vier puntjes die zij onder haar keramiek drukt) werd geboren in Breda. Op een dag besloot ze haar Brabantse gezelligheid te verplaatsen naar ‘boven de sloot’ en inmiddels woont ze met haar Jeroen in Den Haag. Ja, die mooie stad achter de duinen! Stiekem droomt ze van een eigen atelier waar ze haar toekomstige hond iedere dag mee naartoe kan nemen én drinkt ze het allerliefst gewoon lekker koffie zonder melk.

Op het SintLucas in Boxtel, zette ze, als Projectleider Interieur, haar creativiteit om naar een vak en vervolgens verplaatste ze zichzelf naar de Willem De Kooning Academie in Rotterdam. Tijdens de opleiding Arts & Crafts Meubel/Interieur leerde ze meer over haarzelf als persoon en ontwerper én in 2015 behaalde ze hier haar Associate Degree in Design.

Na haar opleidingen heeft Sigrid bij diverse werknemers mogen proeven, leren en ervaren. Toch kriebelde er iets en was ze meer dan ooit klaar om voor haarzelf te beginnen. Sinds juli 2018 staat ze dan ook ingeschreven bij de KVK. Haar doel? Van ieder huis een thuis maken en haar keramiek delen met de buitenwereld!


Diverse, uiteenlopende ontwerpen met ieder een kleine boodschap, dát is Sigrid Oomen. Kijk om je heen! Vaak worden de kleine dingen in het leven over het hoofd gezien, maar juist die zijn zo verrassend. Tactiliteit is belangrijk en door de focus te leggen op die verborgen patronen in het materiaal, ontstaan er dingen die je, in eerste instantie, helemaal niet zou verwachten.

“De dingen om ons heen zijn vaak vanzelfsprekend en worden niet meer ‘gezien’.
Met mijn werk maak ik de kleine dingen in het leven graag weer bijzonder.”