VORM x INHOUD


Het liefst drink ik ‘koffie zonder melk’, dus je begrijpt dat een eigen collectie in het teken van dit zwarte goud voor mij absoluut niet kon uitblijven.  

Bij het creëren van een collectie kijk ik niet alleen naar het uiterlijk – ook de bruikbaarheid van de kopjes is minstens zo belangrijk. Vandaar dat ik vooraf aan de collectie onderzoek heb gedaan naar de juiste inhouden van de verschillende koffie kopjes. Wil je weten wat de precieze inhoud van een espresso is, dan kan ik je dat inmiddels dus in geuren en kleuren vertellen! Momenteel zijn de mallen voor de collectie gemaakt en test ik ook grondig voor de perfecte wanddikte. Een lekkere bak koffie moet goed smaken, en de structuur en vorm van het kopje dragen beslist bij aan deze alledaagse (doch bijzondere) beleving. 

Heb je een kijkje op mijn website genomen, dan weet je inmiddels dat ik een grote passie heb voor kleur. Dat is voor deze collectie niet anders – kleur maakt of breekt de vorm van het object. Tijdens het maken van deze collectie experimenteer ik met passende kleuren, zodat de kopjes uiteindelijk helemaal kloppen: in vorm én in inhoud. 

De ontwikkeling van deze collectie is nog in volle gang! Houd mijn Instagram-pagina in de gaten voor de nieuwste ontwikkelingen.


De vorm van de collectie is tot stand gekomen samen met grafisch ontwerpster Mevrouw Knot.

VISIT PROJECT
CATEGORIES: