KERAMIEK


Voor mij gaat er niets boven ‘tafeltaferelen’. Lekker lang tafelen met familie en vrienden, eten van je eigen servies en drinken uit je eigen mok. Ik maak dan ook graag mijn eigen keramiek – vooral handgemaakt gebruiksgoed om die uitgebreide lunch of dat kopje koffie net wat specialer en persoonlijker te maken. 

VRIJ WERK


Keramiek maken begon voor mij als een hobby en is door de jaren heen uitgegroeid tot een ware passie. Tijdens mijn afstuderen aan de Rotterdamse Kunstacademie in 2015 kwam ik voor het eerst met keramiek in aanraking en sindsdien ben ik eraan verknocht! Vanuit mijn atelier in Den Haag creëer ik voornamelijk keramieken gebruiksgoed. Dat zijn stuk voor stuk unieke objecten die ik, tot het glazuur aan toe, zelf ontwikkel. Ik creëer producten die je kunt gebruiken, zoals kopjes, bordjes en schoteltjes. Kortom: gebruiksgoed dat je kunt vasthouden, voelen en ervaren, zodat het niet alleen goed staat bij jouw interieur, maar jouw woning ook écht tot leven brengt. 

IN OPDRACHT


In opdracht heb ik al diverse keramieken objecten mogen vormgeven en ontwikkelen. Dat varieert bijvoorbeeld van mokken, ramen-kommen maar ook keramische verfpaletten: stuk voor stuk producten waarin ik een verfijnde aanpak combineer met heldere kleuren en diverse structuren. Daarnaast ga ik een uitdaging niet uit de weg – hoe zou jij jouw wens in keramiek vormgegeven willen zien? Dat kunnen wij samen gaan ontdekken! 

VIER PUNTJES


Ik signeer al mijn keramiek met vier puntjes. Dat is makkelijker dan je denkt, want signeren doe ik met de eenvoudige prik van een vork! Deze puntjes staan voor mijn volle naam (Sigrid Maria Adrianus Oomen) en zijn tegelijkertijd mijn ode aan uitgebreid tafelen met vrienden en familie, van servies met een verhaal.